Held in eigen verhaal

‘Blossoming into a badass woman with more faith than fear.

Daar zit ik dan, op de bank met mijn ouders en Jordy. Mijn telefoon licht op en ik zie als afzender Iris Enthoven staan. Een bekende naam, ik kijk Jordy aan en open de mail.

Via mijn blog heeft ze het contact formulier ingevuld. Ze verteld over haar podcast, held in eigen verhaal. Een podcast waarin mensen hun verhaal vertellen, een verhaal met tegenslagen en hoe zij dit hebben omgezet naar iets positiefs.

Ze heeft mijn verhaal gelezen en nodigt mij uit om erover te komen vertellen. Lichtelijk verbaasd lees ik de mail voor aan mijn ouders en Jordy. Ik krijg de kans om mijn verhaal te delen en ook nog eens in een bekende podcast!

28 september is het zover. M’n zus komt optijd om me te helpen met mijn make-up. Samen vertrekken we met de auto naar Amsterdam, met de metro naar het centrum en voor we het weten staan we bij Iris voor de deur.

Gespannen loop ik naar binnen, gelukkig is Iris erg leuk en stelt me meteen gerust. Ik mag tegenover haar aan tafel gaan zitten. Ik krijg een koptelefoon op mij hoofd en een grote microfoon voor m’n neus.

Iris spreekt de intro in en we beginnen ons gesprek. Op het begin voel ik me nog erg onwennig maar naar mate het gesprek vordert, vergeet ik mijn omgeving en voelt het als een ‘gewoon’ gesprek.

In de podcast benoem ik dat mijn vertrouwen in m’n eigen lichaam weg is, onder andere door de bloedneuzen de laatste dagen. Als we klaar zijn met opnemen, sta ik op en voor ik het in de gaten heb, valt er druppel bloed op de grond. Daar begint mijn neus weer te bloeden, midden in de huiskamer van een bekende Nederlander.

De camera man en mijn zus schieten mij meteen te hulp. Helaas blijft het bloeden en word er besloten om de voorstel video van mij alleen, niet op te nemen. We nemen de metro terug, waar het gelukkig stopt met bloeden en rijden terug naar huis. En wat voel ik mij een oen, dit gebeurt mij weer.

De dag erna stuurt Iris mij een berichtje. De podcast komt vandaag al online onder andere op Spotify, Juke, Apple music en nog meer. Maar ook op Youtube, met beeld. Wat ik stiekem toch wel eng vind. Op het moment dat de podcast online komt zijn de reacties overweldigend. Mijn telefoon staat roodgloeiend. Van volgverzoeken op Instagram, reacties op Facebook, appjes en belletjes.

Ik kan alleen maar zeggen hoe dankbaar ik ben voor alle mooie, lieve en bijzondere berichten van bekenden en onbekenden. Op dit moment zijn er op YouTube al 9300 views en dat na 1,5 dag. Maar ook mijn blog heeft er veel lezers bij.

Lang dacht ik eraan hoe ik positiviteit kon delen, meer mensen kon bereiken en toen kwam deze kans. Ik voel nog steeds overweldigd door alle reacties. Nogmaals, BEDANKT.

De nacht erna wordt ik om 5.30 wakker, met een bloedneus die niet meer stopt. Samen met Jordy ga ik ’s morgens naar de huisarts en krijg ik een mega tampon in mijn neus die het bloeden moet stoppen. Helaas moet deze 24 uur blijven zitten en net vanmiddag vertrekken we een paar dagen weg. Gelukkig is de bloedneus nu, een dag later gestopt (fingers crossed).

Vandaag hebben we met z’n 2 een gezellige dag gehad in Ouwehands dierenpark. Terwijl ik dit typ, zitten we in de auto naar Groningen. Hier slapen een nachtje bij Van der Valk en morgenvroeg is het zover, we gaan Loetje ophalen!

‘Only you can make it happen’

Onder de foto’s vind je verschillende links naar de podcast op verschillende platformen.

YouTube : https://youtu.be/yF7AGUlVISY

Apple: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/operatie-tegen-herseninfarct-eindigt-in-locked-in-syndroom/id1533129732?i=1000536996900

Spotify: https://open.spotify.com/episode/5mvC8GV8hbmNKtteJm8Oi1?si=R1gnlO02RQ23A1zsEWa2ew&utm_source=copy-link&dl_branch=11 •https://podcasts.apple.com/nl/podcast/operatie-tegen-herseninfarct-eindigt-in-locked-in-syndroom/id1533129732?i=1000536996900

Juke: https://juke.nl/podcasts/held-in-eigen-verhaal?id=9f26b7cd-f9e5-59f9-a49a-752b5127e657

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: