Tabee 2020!

Over 5 dagen is dit jaar voorbij. Een jaar dat werd gezien als een nachtmerrie, maar een voor mij een jaar vol met lichtpuntjes.

Het begon in januari, de maand waarin ik voorgoed afscheid heb genomen van Adelante en ik na 1 jaar klaar was met revalideren.

In februari was het dan eindelijk zover, na 1 jaar wachten kon ik weer carnaval vieren. Waar alle artsen in 2019 sceptisch waren toen ik zei dat ik 2020 weer voor het stadhuis zou staan, stond ik er toch maar mooi, vol trots!

In maart kreeg ik dan na ongeveer anderhalf jaar stilzitten weer een baantje. Niet in de zorg weliswaar maar een plaatsje op de ledenadministratie van Het Groene Kruis. Een plekje waar ik mezelf weer heb leren kennen maar bovenal, erg lieve mensen.

April 2020 stond in het teken van de intelligente lockdown. Dit werd door velen gezien als iets negatiefs, maar ik zag veel positieve dingen. Ik kon mezelf even resetten en de rollorcoaster waar ik sinds vorig jaar in zat, kon even tot stilstand komen. Even lucht halen en genieten van alle rust.

De maand mei stond in het teken van mijn tattoo verder afmaken. Ik had al die prachtige leeuw en er zouden nu wat bloemen bij komen die in het teken stonden van levenslust. Ook heb ik meteen een klavertje vier in mijn nek laten tatoeëren. Mijn aneurysma zat weliswaar wat hoger, maar het gaat om het idee.

Als ik aan mijn geluksmoment in 2020 denk, vond dit plaats in juni. Een maand vol met leuke dingen. Allereerst werd ik benaderd door de huidige locatiemanager van Villa Casimir. Zij had interesse in mij als deel van team van Villa Casimir. Een weekje weg met Jordy, aangezien we niet naar Turkije konden gaan, hebben we een weekje Beekse Bergen geboekt. Een huisje aan het water in stilte. En wat heb ik hier genoten. We hebben geweldige uitjes gehad, maar ook genoten van een spelletje en een glaasje wijn. En natuurlijk heb ik in juni mijn eigen blauwe racemonster gekregen!

Op 1 juli kwam het verlossende woord van Gilde Opleidingen, ik mocht instromen in het laatste jaar Verpleegkunde! Alle details werden besproken en een aantal weken later werd het contract ondertekend. Ik kon weer beginnen als BBL student Verpleegkunde en had meteen een werkplaats bij Villa Casimir. Ik kon mijn geluk niet op.

17 augustus, de dag dat ik het team van Villa Casimir leerde kennen. De maand stond in het teken van bijeenkomsten en elkaar leren kennen. Ik kreeg er steeds meer zin in om aan de slag te gaan met dit geweldige team.

September, de maand waarin we steeds meer mochten in Nederland. Jordy en ik hebben dus besloten om er even een weekend tussenuit te gaan. Leiden, Den Haag en Scheveningen. Het werd ook nog eens fantastisch weer. In dit weekend heb ik mijn hoogtevrees aangepakt en ben ik zelfs in het reuzenrad geweest aan de pier. We hebben genoten van wijntjes op het strand, het casino, lekker uiteten en vooral een dagje dierentuin.

In oktober kwamen de eerste bewoners van Villa Casimir en mochten we dus aan de slag! Wat had ik het werken in de zorg gemist, maar bovenal het contact met de bewoners. Eind oktober kwam ik op Facebook onze droomwoning tegen. Op 31 oktober werd het huisje ons officieel toegezegd. We gaan samenwonen!

In november brak de dag aan, de dag dat we het huurcontract konden gaan tekenen. Het werd eindelijk officieel. Op 7 november hebben we dan eindelijk onze handtekeningen onder het contract gezet. In maart 2021 zullen wij ons eigen huisje in Someren hebben. Op 12 november waren we 2 jaar samen en dit hebben we gevierd in het weekend in allerlei meubelboulevards en hebben we onze eerste grote aankopen gedaan!

December, de laatste maand van 2020. Een maand waarin we weer in lockdown gingen, weer even een periode van rust voor mij. Op werk gaat alles erg goed en merk ik dat het met mijn belastbaarheid steeds beter gaat. Ik kijk terug op een bewogen jaar en ondanks die stomme corona, heb ik elke maand een geluksmoment gehad. Het is nu bijna 2 jaar geleden, in 2 jaar kun je het meest revalideren, dat is nu voorbij. En alhoewel ik weet dat ik nooit meer de oude zal worden, ben ik tevreden met wie ik ben geworden.

Advertentie

Eén opmerking over 'Tabee 2020!'

  1. Anne wat ben jij een kanjer👍Heel veel suc6 met alles wat je gaat ondernemen maar vooral ook veel gezondheid en geniet samen met je maatje van jullie nieuwe huisje 🏠🍀🍀🍀🍀🍀🍀🥂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: