Brein error

‘Nothing is wrong, but nothing is right, either.’

Error, ik zie het de laatste tijd regelmatig voor mijn ogen. Mijn hoofd is vol en het begint zijn tol te eisen.

“Zondagmorgen, ik sta op. Ik heb het gevoel dat ik niet geslapen heb en ben nog steeds vreselijk moe. Met moeite sta ik op en ga ik me klaarmaken. Mijn hoofd is zo vol, ik wou dat ik het even kon uitschakelen. Terwijl ik met pap zit te kletsen over mijn ideeën voor die dag, barst ik in tranen uit. Mijn hoofd is vol, kon ik maar een gedeelte even op een harde schijf zetten. De dagen die volgen komt er zoveel nieuwe informatie, zoveel negatieve prikkels, mijn hoofd kan het niet meer aan. Ik ben mentaal op.”

Ik merk dat de gestructureerde en planmatige Anne in deze tijd verdwijnt, mijn hoofd raakt te vol. Ik word chaotisch en alleen al door dit idee word ik emotioneler. Ik huil inmiddels dagelijks tranen met tuiten, mijn planning is weg, alles is onzeker en ik kan er niet meer tegen.

“Morgen ga ik lasagne maken, denk ik dinsdagmiddag. Ik doe de boodschappen en heb het idee dat ik alles heb. Dinsdagavond besef ik mij dat ik de mozzarella ben vergeten, geen probleem en ik schrijf het op het boodschappenlijstje van morgen. Woensdagmiddag ga ik naar de winkel en ik haal de mozzarella. Als ik ’s avonds aan de lasagne wil beginnen, besef ik dat ik de gewone kaas ben vergeten. Mijn hoofd is zo vol dat ik niet meer overal aan kan denken. En zo ben ik voor 1 maaltijd 3x naar de supermarkt moeten gaan.

Dat was mijn gevoel tot gisteren. Vandaag ben ik weer opgeladen met positieve energie en heb ik alle negativiteit losgelaten. Maar ik heb wel beseft dat mijn hoofd niet zoveel meer aankan en dat ik mijn grenzen eerder moet aangeven. Ik moet meer mensen om hulp vragen, terwijl ik niet graag dingen uit handen geef. Ik heb geleerd dat ik het niet meer alleen kan, hoe graag ik het ook wil. Ik besef dat ik ‘mens’ ben.

‘I don’t think people understand how stressful it is to explain what’s going on inside your head, when you don’t even understand it yourself.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: