‘Pech gehad’

‘The past is in your head. The future is in your hands.’

Vaak kom ik bekenden tegen die mij weer even herinneren aan de situatie, maar zelf heb ik het achter me gelaten. Het is gebeurd, het is geweest en er aan terug denken heeft geen nut. Ik zie wat ik heb bereikt en kijk vol moed jaar de toekomst. Tuurlijk is het een mega heftige tijd geweest maar het is voorbij. Ik ben gelukkig en ben mens. Ik heb geen nare dromen of nachtmerries. Ik heb ‘gewoon’ pech gehad en geluk dat het zo is afgelopen.

Tegenwoordig ga ik alleen met de bus naar therapie en doe ik zelfstandig boodschappen. Dit had ik nooit kunnen denken. Ook tijdens therapie fiets ik al zelfstandig over de parkeerplaats. Ook het idee van werken en school is realistisch. Volgende week heb ik gesprek op school en hoop ik in januari mijn studie op te kunnen op pakken eventueel met de nodige aanpassingen.

Ook mijn belastbaarheid is stukken beter, ik ben juist minder snel moe dan eerst, wat mij heeft doen beseffen dat het aneurysma meer schade achterliet dan ik dacht. Natuurlijk val ik nog wel eens op de bank in slaap, maarja wie niet?

Eind augustus heb ik scan gehad in het Radboud, deze liet zien dat het aneurysma volledig weg is en de vaten hier om heen hersteld zijn. Ook waren er gelukkig geen nieuwe aneurysma’s te zien en wordt er gekeken naar een eventueel onderzoek zodat deze ook nooit meer terug komen.

Natuurlijk is niet alles zo rooskleurig. Ik merk dat ik anders ben gaan denken. Ik denk minder na over dingen en wil het gewoon doen, het leven is te kort. Ook gesprekken met leeftijdsgenoten zijn moeilijker, mijn interesses liggen ergens anders en dit maakt gesprekken ook moeilijker. Gelukkig hebben zij hier begrip voor en houden ze hier rekening mee.

‘Just enjoy where you are now.’

Advertentie

Eรฉn opmerking over '‘Pech gehad’'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: