16. Stap vooruit

“She stood in the storm and when the wind did not blow her away, she adjusted her sails.”

10-6-2019
Ik merk dat mijn pillen voor de hoofdpijn zijn gestopt. Ik werd hier heel onstabiel en wiebelig van. Sindsdien voel ik mij stukken beter. Nu hoef ik allen nog maar ’s ochtends 1 bloedverdunner te slikken, die ik zelfs voortaan in eigen beheer heb! In de middag gaan mijn vriend en ik met mijn zus en schoonbroer naar Clevers, daarna gaan we door naar het Floriade terrein,waar ik ga oefenen met mijn spiegelreflex camera,dit was altijd een droom van mij. Nu wordt het tijd om deze waar te maken. Hierna gaan we naar huis, waar het tijd is om afscheid te nemen. Ik laat wat tranen, want ik moet afscheid nemen van iedereen waar ik van hou. Toch ben ik blij als ik terug ben in Hoensbroek. Hier is alles zo aangepast op mijn rolstoel en kan ik zelfstandiger zijn. Thuis moet ik altijd iedereen vragen, terwijl ik mij zelfs hier zelfstandig klaar kan maken om naar bed te gaan. Het gevoel van onafhankelijkheid doet mij goed. Toch heb ik hierdoor wel meer angst om naar huis te gaan 31 juli, ik wil niet afhankelijk van mensen zijn.

11-6-2019
Vanmorgen moest ik weer vroeg op, ik ging zwemmen. In het water moest ik stukken lopen,dit ging super. Hierna heb ik mij zelf gedoucht en klaargemaakt. In de ochtend komt mijn zus,ik ben tijdens mijn weekendverlof wat spullen vergeten, die ze superlief even komt brengen. Zij is erbij tijdens de fysiotherapie,waar ik eerst hoor dat ik nu boven op de afdeling zelfstandig met de rollator mag lopen en later deze week met begeleiding naar mijn therapieën, wat een gevoel van vrijheid. Boven gaat de fysio door met oefenen. Voordat ik het weet loop ik los, wat een eng gevoel! Maar wat voelt het fijn om mijn balans een beetje terug te krijgen. In de middag ben ik alleen, ik volg mijn therapieën. Bij de laatste therapie oefen ik mijn blaaskracht, die was geschat op 1,2 maar is uiteindelijk 2,2.

12-6-2019
Vanmorgen sta ik zelf op en maak ik mijzelf klaar. Het is een rustige dag. Bij de kookgroep bak ik wafels en smikkel deze lekker op. Bij de ergotherapie gaan we even in de brugwoning kijken,waar ik in juli een weekend ga wonen. Het is net een centerparcshuisje. Bij de fysiotherapie krijg ik spalk voor mijn linkervoet, dit helpt flink met het lopen.

13-6-2019
Vanmorgen ben ik helaas niet wakker gemaakt voor het zwemmen en heb dus maar als therapie mij zelfstandig gedoucht, dit verliep zonder problemen. In de middag komt mijn vader meelopen, het is supergezellig. Bij de ergotherapie merk ik dat mijn linkerhand steeds meer in de buurt komt van de sterkte rechts, ik merk nauwelijks nog verschil. In de avond komt mijn vriend, samen kijken we serie in bed.

14-6-2019
Vandaag is het weer tijd voor mijn weekendverlof dus word ik vrolijk wakker. Ik volg mijn therapieën, met de fysio ga ik zelfs buiten een heel steil stuk lopen met de rollator. Na mijn laatste therapie komt mijn vader mij halen, bij de Mac doen we even een kleine tussenstop, lekker een ijsje meepakken met dit weer. Al is dit in een rijdende auto opeten toch wel een uitdaging voor mij. Eenmaal thuis ga ik lekker niks doen. Als mijn zus komt loop ik met mijn zus en mijn moeder naar de winkel. Dat wil zeggen dat ik vandaag maar liefst 1km heb gelopen, de kleine stukjes op de afdeling heb ik nog niet meegeteld. Hierna ga ik thuis voor het eerst douchen,dit is stukken moeilijker zonder een aangepaste douche.

15-6-2019
Voor de mensen die niet geloven in readingen, sla het volgende stuk gerust over. Vanmorgen heb ik samen met mijn zus en moeder, een reading om in contact te komen met opa. Opa weet me te vertellen dat ik snel ga en nu al 6 maanden voor loop op mijn traject. Ook heb ik de informatie gekregen dat ik over 2 jaar samenwoon en weer volledig zelfstandig zal zijn. Wat heeft dit mij nieuwe moed gegeven. In de middag gaan we even naar het nichtje van pap, zij is verpleegkundige op de ic en heeft ervoor gezorgd dat mijn canule verwijderd. We kletsen wat bij en krijgen een rondleiding in en om het huis, mam en pap gaan hier namelijk op het huis passen in de vakantie. Thuis ga ik even dutten en hierna gaan we eten. Na het eten maakt mijn zus mij klaar, ik ga mijn beste vriendin verrassen op haar verjaardagsfeest. Mijn andere beste vriendin komt mij halen, eenmaal aangekomen parkeren we de auto om de hoek. We hebben een ballon besteld, die we vastknopen aan de rollator. Als ik aan kom lopen is ze binnen nog bezig, maar wat is ze geschokt als ze mij ziet! Het is super gezellig en wat is het weer fijn om tussen mijn vrienden te zijn. Na het feest rijden we nog even langs de Mac, we hebben de grootste lol. Uitgeteld maar voldaan kruip ik om half 1 mijn bed in.

16-6-2019
Ik slaap lekker uit tot 10 uur. Hierna komen mijn zus en schoonbroer voor Vaderdag. We zitten lekker buiten met een stuk cake en verwennen pap met de cadeaus. Daarna vertrekken we met z’n allen naar familie, ik heb met hem altijd bij VVV in het uitvak gewerkt, waar we verrukkelijke bockworsten verkochten, waar ik helaas geen afscheid van heb kunnen nemen en waar ik al weken naar verlang. Hij heeft er een paar bewaard die ik nu lekker kan opsmikkelen. Ook krijg ik nog de prijslijst, als herinnering aan het hokje waar we hebben gewerkt. De horeca is nu helaas overgenomen en ‘ons’ hokje’ wordt gesloopt. Hij heeft ook nog een leuke sleutelhanger van VVV voor mij. Hierna vertrekken we even na de winkel en doen we wat boodschapjes voor het avondeten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: