15. Mijn ontslagdatum

“Trauma creates change you don’t choose. Healing is about creating change you do choose.”

3-6-2019
Vandaag ben ik in de ochtend alleen. In de middag komen pap en mam, we hebben teamoverleg. Dat is een overleg met alle disciplines. Vandaag krijg ik een voorlopige ontslagdatum. Na een gesprek over de doelen komen ze uit op 31 juli! Dat is al snel. In de avond als mijn ouders weg zijn hebben we thema avond, er is een buffet en we drinken een wijntje. Erna doe ik een spelletje met het personeel, het is super gezellig.

4-6-2019
Vanmorgen ga ik voor het eerst zwemmen, ik merk wel dat mijn balans enorm slecht is, ik val heel vaak en lijk wel strontbezopen. Na het zwemmen ga ik boven douchen en ontbijten, hierna starten mijn andere therapieën. Bij de fysiotherapie merk ik dat mijn benen te vermoeid zijn van het zwemmen. In de middag ga ik even een dutje doen. Hierna oefen ik met de fysio om met de rollator naar boven te lopen. Dit verloopt heel soepel. In de avond komt mijn vriend,samen kijken we een serietje. We hadden voor het misging al plannen om samen te wonen en Adelante heeft een brugwoning met aanpassingen om dit te oefenen. Morgen ga ik het hier even met de ergo en maatschappelijk werk over hebben.

5-6-2019
In de ochtend heb ik niet veel speciaals gedaan, ik had een rustig progamma. In de middag heb ik stukken harder gewerkt. De brugwoning is onder voorbehoud gereserveerd, de ergo moest dit eerst overleggen. Bij het eten drinken we met alle bewoners gezellig een wijntje. Mijn bezoek kan vanavond helaas niet.

6-6-2019
In de ochtend begin ik al om 8 uur met zwemmen. Ik train het lopen en mijn balans. Hierna is het rustig en volg ik mijn therapieën. In de avond komt mijn vriend langs.

7-6-2019
Ik volg mijn therapieën in de ochtend en om 2 uur word ik opgehaald door mijn zus voor mijn weekendverlof, die dit keer door pinksterren extra lang is. Om half 4 moet ik naar de huisarts,ze gaan een stuk van mijn nagel afhalen. Mijn tenen zijn constant ontstoken dus het is echt wel nodig. Na 4 spuiten is mijn teen eindelijk verdoofd. Wat doet dit pijn, maar het is gelukt. Ik probeer vaak te denken aan de ergere dingen die ik heb meegemaakt dus dit maakt het voor mij dan makkelijker. Hierna ga ik een frietje eten op het werk, eindelijk zie ik alle bewoners en mijn collega’s weer. Het is gezellig en vind het fijn om er even te zijn. In de avond komt mijn vriend en kletsen we met z’n allen.

8-6-2019
We worden pas om 11 uur wakker en moet om 12 uur bij de kapper zijn,we haasten ons en komen optijd. Hierna doen we nog wat boodschapjes en hierna moet ik met papa en mam mee voor een verrassing. De bakker heeft een taart voor mij gemaakt. Super lief! In de avond gaan we naar mijn zus, mijn schoonbroer is jarig. Eerst knuffel ik met het konijntje, hierna gaan we bbq’en. Het is verrukkelijk.

9-6-2019
In de late ochtend gaan we brunchen met de familie. Ik eet boordevol lekkers. In de middag gaan we naar de kermis. Ik kom bekende tegen met hun kinderen en geniet hiervan. Helaas kan ik nergens in. Maar wat heb ik genoten van een dag met de familie, vooral nu ik mee gebak kan eten en een wijntje kan drinken.

“I am not what happened to me, I am what I choose to become.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: