14. Surprise

“You survived what you thought would kill you. Now straighten your crown and move forward like the queen you are.”

27-05-2019
Vandaag hebben ze mij laten uitslapen tot half 10. Ik merk dat ik nieuwe energie heb door het weekend. In de ochtend ben ik door het uitslapen wat later. De logopedie doe ik tijdens de zorg door,we bespreken de doelen voor het team. Volgende week heb ik team, of terwijl bespreking over mijn doelen en voortgang met al disciplines. De logopediste zegt al dat het lijkt alsof deze doelen voor iemand anders zijn, het is zo snel gegaan met de canule vinden ze. In de middag komt mijn zus. Samen houden we een grote schoonmaak op mijn kamer. Tussendoor heb ik weer therapie. Bij de ergotherapie meet ik mijn kracht om dit te vertellen in het team en ik schrik me dood. Wat op 2 mei links nog gemiddeld 6,6 was is nu 23,6! Wat een vooruitgang. In de avond eet ik met de medebewoners mee aan tafel, wat is dit heerlijk.

28-05-2019
Vandaag ben ik overdag alleen, ik volg mijn therapieën en cross wat rond. Bij de logopedie oefen ik met een boterham met korst en kaas,dit gaat gemakkelijk. Vrijdag ga ik oefenen met vlees. In de avond eet ik met de medebewoners aan tafel en kletsen we na, het is supergezellig. Mijn beste vriend is jarig en komt hier samen met wat vrienden zijn verjaardag vieren. We genieten van de zelfgemaakte kwarktaart, hierna spelen we een spel. Na het spel besluiten we om samen naar de KFC te gaan, wat is dit genieten!

29-05-2019
Vanmorgen had ik ergotherapie op de afdeling, hierbij checkt de ergotherapeute naar de zelfstandigheid tijdens de zorg. Ik douche me zelfstandig, ik kan zelfs mijn haar wassen. Alles lukt behalve mijn staart maken, wel kan ik deze zelf opdraaien en een knot maken. Het ontbijt eet ik weer samen met de medebewoners.

In de middag cross ik weer rond. Na mijn therapieën komen mijn moeder en zus met pizza! Na de pizza krijg ik bezoek, 2 verpleegkundigen van de IC in Venlo komen op bezoek. We eten een stuk aardbeienvlaai en wandelen een stukje. Hierna heb ik de grootste lol met de avonddienst, ik ga met een gerust gevoel mijn bed in. Wel voel ik kriebels voor morgen, de verrassing voor mijn vriend! Morgenvroeg komt mijn schoonmoeder mij halen en gaan we hem verrassen tijdens zijn voetbaltoernooi.

30/05/2019

In de ochtend komt mijn schoonmoeder mij halen. Wat is hij verrast als hij mij ziet. Het is top om alle vrienden weer te zien. Hij rijdt met mij rond en is zo trots, wat een heerlijk gevoel. Als hij op het veld staat, ben ik zo trots als een pauw, het is gewoon mijn vent. Na alle wedstrijden ga ik even naar zijn huis, een dutje doen in zijn bed zodat ik in de avond terug kan voor Zanger Kafke. Ik eet met mijn schoonfamilie,keren terug en wordt herenigd met meerdere vrienden. De security en het bestuur komen naar mij toe en opnieuw heb ik geluk, ik mag zanger Kafke ontmoeten! Samen met mijn schoonmoeder, vriend, schoonbroer en hun beste vriend ga ik na achter. We maken foto’s met Kafke en kletsen wat, hierna is het tijd voor een feestje, ik geniet met volle teugen. Op de terugweg ben ik in shock, wat een geweldige dag, ik heb er geen woorden voor. Natuurlijk zijn er ook negatieve dingen waar ik tegen aanloop op zo’n dag, vooral mijn hoogte, door de rolstoel zit ik natuurlijk veel lager en door mijn zachte stem is contact leggen heel moeilijk. Buiten dit is dit normaal een feest waar ik los ga met een biertje in mijn hand, maar het komt hard aan dat dit niet mier kan zoals ik dit als 22-jarige hoor te doen.

31-05-2019
Vanmorgen oefen ik zonder rollator met steun van de muur,dit gaat super! Met ergotherapie oefen ik om pannenkoeken te bakken en deze natuurlijk ook op te eten. Ook dit gaat super,zelfs staand.

In de middag oefen ik samen met de logopediste om vlees te eten. Dit gaat zoals verwacht,zonder problemen. Verder heb ik een rustige middag. Aan het eind van de middag komen mijn zus en schoonbroer mij weer halen. Het is weer tijd voor mijn weekendverlof. Ik had zelf al veel spulletjes ingepakt en pakken de laatste spullen in. Eenmaal in Venlo krijg ik macaroni met creme fraîche, mijn lievelingseten. Hierna ga ik even liggen om energie te sparen voor de avond. In de avond ga ik samen met mijn zus en twee beste vrienden naar het terras. Dit is voor mij de eerste keer om terug te zijn in Venlo centrum. Het is supergezellig en het wordt een late avond.

1-6-2019
Vandaag ga ik naar de hockeywedstrijd van mijn nichtje en hierna even het dorp in. Daarna overdag naar de brillenwinkel, ik zoek mij 2 nieuwe brillen uit. Hierna ga ik even mijn bed in om op te laden voor vanavond. Mijn vriend komt om 6 en we halen Chinees. Hierna ga ik naar de kroeg om ze te verrassen, alleen wisten ze het al. Eenmaal binnen word ik verrast mijn een cadeau en gesprek met mijn idool, Lex Uiting. Ik ben helemaal ondersteboven. De avond is geweldig, dit hebben mijn vrienden en ik zo gemist. Op het laatst zingt Lex nog speciaal het nummer dat mij op de been heeft gehouden tijdens deze zware tijd. Wat een perfecte avond. Ik heb vanavond zoveel liefde gevoeld, deze avond ga ik niet snel vergeten.

2-6-2019
Vandaag is een rustig dagje. Samen met mijn vriend blijf ik lekker lang liggen. Hierna gaan we even boodschappen doen. In de middag gaan we lekker liggen, het is veel te warm. In de middag krijg ik bezoek, we gaan een ijsje eten. We pakken mijn koffer in en sluiten het weekend af bij de Mac.

“If you survive a storm, you’ll never fear the rain.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: