Geluk is een keuze

“You will be exactly as happy as you decide to be.”

Ja, klopt, ik heb al eens een blog over geluk geschreven. Maar nu gaat het over jullie.

Sta eens op en besef eens hoe gemakkelijk dit gaat, ga eens een stuk lopen, realiseer je eens hoe vanzelfsprekend dit is.

Dagelijks klagen we over van alles en nog wat. Ja,dit heb ik ook gedaan. Maar besef eens hoe dankbaar je kan zijn dat je in de morgen zelf opstaat,naar je werk kunt gaan en in de avond aan tafel kunt aanschuiven. Geniet van de kleine dingen in het leven.

Geluk is er om te delen. Als er in de morgen iemand naast mijn bed staat met slechte zin, heb ik dit de rest van de dag ook, zonder dat ik een reden heb. Probeer eens vaker gelukkig te zijn, na te denken over hoe gezegend je bent en hoe mooi het leven is.

Ik las pas een boek met de quote ‘Geluk zit niet in je benen.’ En dit realiseer ik mij maar al te goed. Ook in mijn rolstoel ben ik gelukkig en ook mijn omgeving geniet meer van mij. Nooit gedacht dat iemand gelukkig kon worden van deze stem en geklets.

Wanneer ik even naar Venlo ga, zie ik veel mensen om mij heen hun dagelijkse boodschappen doen, nu realiseer ik mij pas dat zelfs deze vanzelfsprekende handeling een geluk is.

Denk eens na bij een hamburger of biertje, hoe gezegend je bent dat je dit kunt.

BEN DANKBAAR!

“Happiness blooms from within.”

2 gedachten over “Geluk is een keuze

  1. Ja Anne je hebt volkomen gelijk. Als alles « gewoon » gaat dan sta je daar niet bij stil. Pas als je er mee bezig bent om elke beweging, elke stap of draai weer te LEREN, dan ga je pas beseffen dat niet alles “ gewoon” gaat. Er is moed voor nodig om nooit op te geven. Nu realiseer ik mij een beetje waar jij mee bezig bent. Iedere dag weer opnieuw. Jou kennende geef je niet op. Alle respekt. Hoop je gauw weer eens te zien. Groetjes
    Ome Jan

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: