LIEFDE.

“When you love what you have, you have everything you need.”

Hoe bedank je iemand die er is geweest in de donkerste tijd van je leven? Vanaf 31 januari hebben mijn ouders,zus,schoonbroer en vriend bijna elke dag bijgestaan en wil via deze blog mijn liefde en dankbaarheid tonen.

Op 31 januari waren zij in het ziekenhuis. Die nacht hebben ze overnacht in de familie kamer. In de eerste week slapen ze in het Radboud hotel zodat ze elke dag bij mij kunnen zijn. Ik weet hier niks meer van en dit is mij verteld. Hierna komen ze dagelijks op bezoek. Ze zijn er dagelijks. Zij zijn ‘mijn stem’

In deze tijd helpen zij mij met draaien,verschonen, klysma’s, brengen mij naar de wc, kleden mij aan en uit en zijn er voor mij. Ondanks dat het zwaar is, doen ze dit met liefde.

Zusterliefde

Mijn zus is inmiddels mijn allerbeste vriendin geworden. Ze kent me door en door. Ik heb natuurlijk een tijd lang moeten communiceren met mijn gezicht en later met handgebaren. Zij had maar een blik nodig en begreep mij. Zij kon mijn gevoel voelen en mijn gevoel in de situatie uitleggen. Ik krijg vaak te horen hoe bijzonder onze band is, dat is het ook. Naast mijn zus is het ook Mama 2.0. Zij maakt zich meer zorgen over mij dan elk ander. Wie verwacht dat je zus je moet afvegen naar een toiletbezoek, maar door de liefde voelt dit ‘normaal’.

Ook mijn schoonbroer komt vaker mee, en als hij er is, vergeet ik even mijn zorgen. Hij weet altijd goede zin mee te nemen en maakt altijd grappen.

Dankjewel, ik hou van jullie.

‘Het zal je dochter maar zijn.’

Wat mijn ouders hebben meegemaakt, is het ergste wat je als ouders kunt meemaken. Zij hebben moeten aanhoren dat hun kind een herseninfarct heeft gehad en in levensgevaar op de IC ligt. Zij hebben moeten leven met het idee dat ik een kasplantje zou worden. Mijn vader is dagelijks bij me en kent me inmiddels ook door en door. Mijn moeder kan helaas door het werk en de gezondheid minder aanwezig zijn, maar wat fantastisch als ook zij er is en wat voel ik de liefde. Wat voelt het vreemd om als 22-jarige goed gelegd te moeten worden door je ouders, je gaat terug naar je kindertijd.

Dankjewel, ik hou van jullie.

Echte liefde

Ondanks dat we pas 3 maanden samen zijn op ‘het’ moment, staat hij dagelijks voor mij klaar. Voordat we aan een relatie beginnen, ben ik eerlijk geweest over de situatie en de risico’s, ondanks alles is hij er voor me en stond volledig achter me. Hij is er op het moment dat de artsen komen vertellen dat het foute boel is. Wat hij heeft gevoeld, kan ik me niet voorstellen. Sindsdien is hij erbij, hij is er de eerste weken dagelijks en komt hierna vooral in de avonden omdat hij moet werken. Hij helpt de verpleging dan ook met de zorg. Van te voren had ik nooit verwacht dat mijn vriend mij naar het toilet zou brengen of naast me staat als ik weer een klysma heb gehad. Inmiddels kennen we geen schaamte meer. We zijn alleen maar dichter naar elkaar gegroeid. Nu ik beter mobiel ben, zijn we weer in staat om te knuffelen of een kus te geven.

Dankjewel, ik hou van je.

Nu ik beter vooruit ga, ben ik in staat om de liefde te geven die zij mij al die weken hebben gegeven. Ik merk dat dit mij heel goed doet.

Naast mijn familie en vriend, wil ik mijn familie, schoonfamilie en vrienden bedanken. De liefde die ik van jullie krijg, is ongelooflijk!

Zonder alle liefde was ik niet zo opgeknapt.

“When we have each other, we have everything.”

5 gedachten over “LIEFDE.

 1. Hoi Anne ,
  Wat kun jij je gevoel goed omschrijven .
  Mooi om te lezen dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt.
  Dit verdien je .😀
  Groetjes Sandra

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Lieve Anne. Wat een ontroerend verhaal. Speciaal geschreven voor de mensen waar je het meeste van houdt. En zij houden van jou! Samen zijn jullie sterk.

  Hartegroet van Hedwig

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoi Anne,
  Wat is dit mooi geschreven zeg! Ik heb ook een aneurysma gehad toen ik 39 jaar was. Met geen pen te beschrijven hoe dit voor mijn lieve moedertje moet zijn geweest. Ben supertrots op jou, lieve Anne , en wat fijn dat je zulke lieve mensen om je heen hebt.

  Dikke kus
  Danielle

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: