11. Speedy Gonzales

“The one thing that you have that nobody else has is you. Your voice, your mind, your story, your vision. So write and draw and build and play and dance and live as only you can.”  

13-05-2019
Vandaag ben ik overdag voor het eerst alleen. Met mijn stem en mimiek red ik mij goed. Ik oefen bij de fysiotherapie met lopen, in de loopbrug kan ik het alleen. Hierna oefen ik op de gang met een kruk, mijn balans vinden is lastig, ik mag met een rollator oefenen, dit gaat heel goed! Hierna heb ik voor het eerst fitness, ik oefen met opstaan en de stabiliteit van mijn knieën, dit is zwaar.

Nu ik mobieler en spraakzamer ben merk ik dat ik meer hulpbehoevend ben. Ik moet vragen om pudding en drinken, ik kom ergens niet bij, ik merk dat ik vaker moet bellen en dit vind ik heel vervelend, ik wil geen irritante patiënt worden.

Samen met de ergo therapeut heb ik het over weekendverlof, het plan ligt er om over 2 weken naar huis te gaan! Alle partijen moeten hier nog mee instemmen maar ik heb hier wel vertrouwen in. Dat weekend zal ik naar Funpop gaan. Samen met mijn vriend en twee anderen vrienden.

Boven heb ik geoefend om met een rollator na de wc te lopen, dit ging geweldig. Hierna heb ik een stuk gewandeld met de rollator op de gang, ook dit verliep super.

Voor het eerst sinds februari heb ik weer mijn maandelijks vrouwenprobleem, godzijdank. Nooit gedacht dat ik hier blij mee zou zijn. Ik was al bang dat het ‘out of order’ was, maar blijkbaar is dit heel normaal na een trauma.

14-05-2019
Bij de fysio oefen ik opnieuw met een rollator, dit gaat steeds beter. En we oefenen in de neppe huiskamer, ik kan zelf op de bank liggen en opstaan.

15-05-2019
Vanmiddag hoor ik dat ik ook van de fysiotherapeut dat ik wel naar huis mag in het weekend. Nu is het nog wachten op toestemming van de arts. Samen met mijn vader oefen ik het traplopen, dit gaat heel soepel. Dit betekend dat ik op mijn verlof in mijn eigen bed boven mag slapen.

Er wordt boven overgedragen dat ik onder begeleiding op de afdeling mag lopen met een rollator. Ook dit is handig voor mijn verlof, dan ben ik in huis niet meer afhankelijk van mijn rolstoel.

Ik heb het nieuws gekregen dat ik genoeg calorieën binnen krijg, waardoor er morgen een gesprek zal plaatsvinden om te overleggen of de sonde eruit mag. Morgen begin ik ook met gemalen maaltijden, nu krijg ik nog een maaltijdmix, hierin is alles samen gegooid en gemalen en nu krijg ik alles apart gemalen.

In de avond komen de vriendinnen, we spelen een potje Venlosche monopoly en eindelijk kan ik kletsen met de meiden!

16-05-2019
Vandaag word ik wakker met heel veel hoofdpijn en keelpijn, ik voel een griep aankomen. Ik slaap even uit en sta dan toch op voor de therapie. Ik moet naar de handfunctiegroep hier moet ik een houten kinderauto bouwen, Ik merk dat ik geen kracht in mijn handen heb. Bij de fysiotherapie stel ik voor om boven te oefenen. Hierna ga ik meteen terug het bed in. Ik vind het verschrikkelijk maar vandaag gaan de therapieën niet lukken.

Ik krijg te horen dat ik komende donderdag met de andere revalidanten mee mag gaan survivallen, Het parcours is speciaal gemaakt voor rolstoelen. Ik ga alweer een goede week tegenmoet. Dinsdag moet ik naar Venlo voor een controle van de canuleopening en naar de tandarts, donderdag mag ik survivallen, in het weekend mag ik naar huis en op zondag ga ik naar Funpop. Wat een vooruitzichten.

In de middag komt de logopediste, ik krijg sperziebonen en kip pilav gemalen, wat is dit heerlijk! Beter dan die vieze gemixte,gemalen troep. Ze vertellen mij dat er overleg is geweest en mijn sonde mag eruit! Eenmaal op de kamer komen de verpleegkundigen, er zijn veel van mijn favorieten, die komen even dit speciale moment aanschouwen. De verpleegkundige maakt de pleister los, en trekt de sonde eruit, voor ik het weet ben ik er vanaf!

Even later komt er een verpleegkundige mij helpen om mij om te kleden. Mijn blousje is vies en ik trek mijn Ajax shirt aan. Ze taped de Ajax vlag aan mijn rollator, een van de mannen in de avonddienst is een Ajacied en gaat dit geweldig vinden. Ook mijn vriend komt vanavond die Ajacied is.

Ik merk dat ineens als een speer vooruit ga. Ik geloof dat ik eerder naar huis kan, dan in september. Jasper van KMD noemt me Super Anne en zo voel ik me ook steeds meer.

Mijn slaapillen zijn gestopt en heb vanavond de eerste avond zonder de pillen. In slaap vallen is wat lastiger, maar dit komt ook omdat ik niet moe ben. Wel slaap ik heerlijk.

17-05-2019
‘S morgens word ik alweer wakker met vreselijke hoofdpijn. Ook begin ik weer vlekken te zien. Alweer moet ik vandaag alle therapieën afzeggen. In de middag komt pap en is mijn hoofdpijn gezakt, ik ga toch naar therapie. Ik krijg een spalk voor mijn linkervoet zodat ik beter kan lopen.

In de middag heb ik logopedie, ik mag oefenen met cola, dit gaat zonder problemen. Dit houdt in dus in dat ik weer een pilsje mag. Zondag ga ik weer een biertje drinken in het zonnetje.

Helaas komt mij hoofdpijn al snel terug, ik kruip maar weer terug in bed. Ik krijg op bed mijn maaltijd,het is heerlijk! In de avond heb ik geen bezoek, ik werk aan een verjaardagskalender. Voor het slapen loop ik met een verpleegkundige naar het dagverblijf voor een pudding. Een andere verpleegkundige stelt voor om te oefenen met vallen en staan. En daar lig ik dan om 10 uur ’s avonds,in mijn pyjama, gestrekt, midden op de gang,met de slappe lach.

In bed besef ik mij dat dit het laatste weekend zal zijn die ik in Hoensbroek zal doorbrengen.

18-05-2019
Ik word wakker zonder hoofdpijn! Ik luier nog lekker in bed en krijg voor het eerst een brinta ontbijt, dit is toch lekkerder dan ik dacht. Ik ga douchen en wordt steeds zelfstandiger. Na de zorg ga ik toch maar in mijn rolstoel, ik rol als Speedy Gonzales naar de huiskamer en zet een kop koffie. Op de kamer zet ik muziek op, zet mijn koffie naast me en ga weer met de Knex bouwen, dit is goed voor mijn motoriek.


In de middag ga ik samen met mijn zus en een vriendin van haar naar Kasteel Hoensbroek. We maken dezelfde foto’s als een paar weken geleden en ga samen met mijn zus op de foto, ik ga staan en lijk op de foto wel ‘normaal’.t Ineens begint het flink te betrekken en komt er wel een hele donkere lucht aan. We zijn net optijd terug als het met bakken uit de lucht komt.

In de avond komen twee vrienden, in de avond spelen we samen met hun en mijn zus een spel.

Als ze weg zijn, bel ik met mijn vriend, hij is op een feest, ik zie al mijn vrienden weer, ze zijn hier nog niet langs geweest. Na het bellen, heb ik een verpleegkundige even een ‘break down’, ik had daar moeten zijn en niet hier.

“Succes isn’t about how your life looks to others. It’s about how it feels to you.”

4 gedachten over “11. Speedy Gonzales

 1. Hoi lieve Anne! Wat doe je het toch goed! En zoveel vorderingen in korte tijd. Jij bent een echte vechter! En de sonde eruit! Weer een mijlpaal bereikt.
  Geniet van het eten en het weekend verlof wat komen gaat.
  Liefs uit Gemert

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Anne,

  Geweldig de stappen die je maakt ik volg je blogs en die van je zus met volle interesse. Super dat je zo goed traint en met resultaat mag ik wel zeggen. En dan het weekend weer in je eigen bed slapen en in je vertrouwde omgeving….spannend! Veel plezier bij Funpop en we horen je ervaringen natuurlijk wel via je blog.

  Gr. Monique

  Geliked door 1 persoon

  1. Wauw Anne, wat een grote stappen maak je en wat zie je er goed uit! Vol bewondering zit ik iedere keer jou verhalen te lezen, ik kan niet meer zeggen dan dat ik trots op je ben en dat je een enorme bikkel bent! Komend weekend lekker gaan genieten van je verlof!
   Veel liefs!

   Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Anne,

  Wat weer een mooi geschreven verhaal.
  Jij gaat echt als een speer vooruit, geweldig 👍
  Nu op naar Funpop en een héérlijk weekend thuis.
  Geniet ervan!
  Heel veel groetjes van Karin en Huub Benders uit Hout-Blerick

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: