De ‘verwendicapte’

“Take a second to think about how blessed you are.”

Ik heb geluk gehad en dat begin ik steeds meer te beseffen. Ik heb op de EHBO gedacht, breng mij maar naar opa, maar wat ben ik blij dat ik er nog ben. Ik heb in levensgevaar gelegen maar bovenal heb ik geluk gehad dat mijn aneurysma niet geknapt was, het was namelijk groter dan gedacht, en dit zou ik nooit gered hebben. Volgens mijn moeder heb ik het beste scenario uit de slechtste film getroffen. Terugdenkend aan het begin ben ik nog gelukkiger over wat ik al heb bereikt. Ook volgens de artsen ben ik een medisch wonder.

Ik ben gezegend dat mij de kans is gegeven mijn leven opnieuw op te pakken en anderen te kunnen inspireren om altijd door te zetten, bij elke tegenvaller. Maar ook om te genieten van het leven. Helaas heb ik moeten beleven dat dit zomaar over kan zijn.

“Wie in het dal blijft zitten, ziet nooit de andere kant van de berg.”

Ik heb vooral geluk met mijn omgeving. Ik voel veel liefde van alle kanten. Mijn familie en vrienden komen regelmatig en op dat moment vergeet ik even alles en besef ik wat voor geluk ik heb met de mensen om mij heen. Ook ben ik weer in staat om meer liefde aan mijn vriend te kunnen geven. Ik kan eindelijk weer even een kus of knuffel geven, dit doet mij heel veel.

Wat heb ik zin om mijn leven weer op te pakken, wat zal ik gaan genieten. Ik ga reizen maken, weer studeren, studie volgen tot ic verpleegkundige, meer met mijn familie zijn en mooie herinneringen maken. Ik ga leven!

Eerst werd ik voor mijn gevoel iedere keer ’s morgens wakker in mijn grootste nachtmerrie en ondanks dat het nu veel te vroeg is, word ik gelukkig wakker. Als er nog niemand hier is, cross ik alleen rond en begroet iedereen mij. Ook dit doet me veel, ik voel me weer eens mens.

Sinds de canule eruit is, is mijn glas halfvol, ik geniet en lach steeds meer, ondanks alles ben ik zo gelukkig. Mijn familie is er voor me, mijn vriend staat ondanks alles elke dag voor mij klaar, ik voel me hier hartstikke thuis, ik ben een ‘verwendicapte.’

Ik ben blij dat ik ondanks alles, kan zeggen dat ik gelukkig ben.

“Enjoy life today because yesterday is gone and tomorrow is never promised.”

2 gedachten over “De ‘verwendicapte’

 1. Hoi Anne. Wat heb je dat weer mooi geschreven. Ik denk dat je een boek moet gaan schrijven! Het zal velen inspireren.
  Ik deel hier graag mijn lijfspreuk met jou: Don’t look back you’re not going that way ***. Heel veel lieve groeten voor jou van mij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Anne. Je hebt heel wat meegemaakt in je leven. Het is heel knap dat je uit jouw dal bent geklommen en nu weer kunt genieten .
  Alle respect voor jou.
  En ga vooral door met schrijven.

  Groetjes en blijf genieten van het leven. Silvia Bartholome

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: