Ajax!

“Let’s rock this day with lots of love.”

Hoe het avontuur begon: een paar weken terug kom ik op het idee om een wens in te sturen om bij deze legendarische wedstrijd te zijn. Samen met mijn vriend ga ik op onderzoek uit en kwam uit op de site van de Ajax Foundation. Mijn vriend stuurt mijn verhaal in met het detail dat ik diehard fan ben (hij dus). Vorige week krijgen we bericht dat het verhaal zo bijzonder was en dat we 2 kaarten krijgen. Omdat ik nog veel hulp nodig heb, vragen we of Loes mee mag, het mag! We schrijven een brief aan de artsen of ik mag gaan, in verband met de canule is dit lastig is. Maar maandag mag hij eruit, dan ben ik er optijd vanaf!

Mijn vriend is een nachtje blijven slapen en loopt vandaag een dag mee. Nerveus huppelt hij de hele dag achter me aan. Om 3 uur stop ik met therapieën en komt mijn zus, zij doet mijn haren en makeup. Ik trek mijn Ajax shirt aan en om 4 uur stappen we met z’n drieën in de auto. Ik ga samen met mijn vriend achterin, dit is gezellig.

We stoppen bij de McDonals voor een hapje eten (behalve ik dan). Ze eten het op in de auto, mij eruit halen is teveel werk. Maar wat ruikt dat lekker! Stiekem proef ik de fritessaus en besef hoe nieuw deze smaak is.

Als we aan komen rijden is de entrada op het plein. Er zijn veel politie helikopters, politie te paard en agenten. Dit heb ik nog nooit gezien. We mogen parkeren op de gehandicaptenparkeerplaats en hebben alle ruimte. Ik kleed me om en met mijn sjaal ben ik er klaar voor. Met de lift mogen we naar de hoofdingang, hier ligt het kaartje van Loes klaar. Dit is een drukke bedoeling, eenmaal als we het kaartje hebben, moeten we naar buiten door de drukte naar een andere ingang. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen maar wat hou ik van die rolstoel,iedereen gaat aan de kant en je mag overal legaal voorkruipen.

Als we bij de ingang komen staat hier een enorme rij. Er is 1 lift en er staan zeker 30 rolstoelen te wachten, dit gaat nog wel even duren. Een halfuur later staan we in de lift. Op 2 stappen we uit en rijden naar het veld. WAUW!!! Wat zit dit er mooi uit en die sfeer. Ik heb de Arena alleen bij de Toppers gezien en dat is compleet anders, maar dit is mijn eerste wedstrijd.

De sfeer is geweldig, alle nummers die worden gezongen ken ik, maar helaas kan ik deze niet mee schreeuwen. Als de wedstrijd begint voel ik een zenuwachtige sfeer maar al snel is er de 1-0. Mijn vriend is dol enthousiast! We genieten volop.

In de rust ga ik op wat truien zitten want mijn rolstoel is te laag, hierdoor zie ik het veld veel beter. Mijn vriend gaat uit enthousiasme maar achter mij staan, ik wiebel me kapot door zijn gestress. Het wordt 2-2 en het is ontzettend spannend. En dan in de extra minuut van de blessure tijd valt de 2-3, wat een domper. De spelers zijn natuurlijk flink teleurgesteld en komen helaas niet meer langs.

Er breken al snel ruzies uit, er wordt met bier gegooid en de sfeer wordt grimmig, we besluiten om te gaan, ook dit is met rolstoel weer heel gemakkelijk.

Eenmaal bij de auto helpt mijn zus mij in de auto, ineens is door mijn verkoudheid mijn sonde eruit gevallen. Dit betekend dat ik morgen weer een nieuwe moet. Maar ik ben nog zo onder de indruk en vol adrenaline dat dit mij weinig uitmaakt.

Wat een kanjers werken er bij de Ajax foundation. Naast dat Loes mee mag en we apart parkeerplekken krijgen worden er pakketjes bezorgd. We krijgen sjaals van de wedstrijd en een deken van van Ajax. In het stadion krijgen we vlaggen en worden we goed verzorgd en in de gaten gehouden. Naast een prachtige club zijn ze ook erg goed in het verzorgen en gelukkig maken van de uitverkorenen, bedankt!

Ik ben blij dat ik mijn vriend en zus, met behulp van mijn pech, dit heb kunnen geven. We hebben met z’n 3en iets fantastisch meegemaakt en ik zal dit nooit meer vergeten. Elk nadeel heb zijn voordeel!

“Luck is what you have left over, after you give 100 percent.”

Eén opmerking over 'Ajax!'

  1. Hoi Anne! Wat een dag heb je meegemaakt. Fijn dat je ervan genoten hebt. Samen met zus en vriend inderdaad een ervaring om nooit meer te vergeten. En heel mooi geschreven.
    Met wat nog komen gaat voor jou wens ik je weer veel kracht en moed! Zet um op!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: