Vrienden

“Only those who care about you can hear you when you’re quiet.”

Ik heb de zin “In moeilijke tijden leer je je echte vrienden pas kennen.” al meerdere keren gehoord.

Het klinkt zo cliché. Maar toen ik vorig jaar het slechte nieuws kreeg, kwam ik hier al achter. Op de IC in Venlo kwam ik erachter dat mijn vrienden in een boekje iets over mij en de herinneringen hadden geschreven, toen de toekomst nog onzeker was, dit maakte me aan het lachen maar ook zeer emotioneel, ik weet niet of ik ooit nog in staat zal zijn om herinneringen te maken.

Op de IC in het Radboud heb ik geen mensen op bezoek gehad, ik was nog te vermoeid en dit zou nog te schokkend zijn. Op de MC kreeg ik veel kaarten en bezoek. Veel mensen van wie ik het nooit had verwacht lieten wat horen, maar mensen van wie ik het wel had verwacht lieten niks horen. Dit stelde me flink teleur. Ik putte kracht uit deze kaarten en bezoekjes. Eenmaal in Hoensbroek werd ik overladen met ballonnen.

Mijn vriend en familie zijn sinds 31 januari bij me. De eerste week hebben zij in het Radboudhotel geslapen, zodat zij dichtbij waren, aangezien deze week cruciaal was. Zij begrijpen mij en zijn mijn stem. Ze helpen bij de verzorging, steunen mij, maar zorgen ook voor humor. Een halfjaar geleden kon ik mij niet voorstellen dat mijn eigen vriend mij op toilet moest zetten, dat mijn ouders mij in bed moesten leggen of dat mijn zus moest helpen om mij in de auto te tillen. Ik heb flink wat grenzen overschreden en inmiddels ken ik geen schaamte meer. Ik ben dankbaar dat ze zoveel voor mij klaarstaan, ik weet niet hoe ik ze ooit moet bedanken voor alles.

“It is through the most difficult times that I have found who really cares.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: