8. Goed nieuws

“Without rain nothing grows, learn to embrace the storms of life”

Afgelopen maandag heb ik hard gewerkt. Mijn zus leerde alles voor het vertrek naar Venlo. Op dinsdag mocht ik eindelijk weg. Op woensdag heb ik een minder druk programma, in de middag ben ik optijd klaar en besluiten mijn zus en ik om het kasteel te gaan bekijken. Sinds maandag zit de handbesturing van mijn rolstoel aan de andere kant (om links te stimuleren), hierdoor is dit nogal een zware opgave. Eenmaal aangekomen bij het kasteel ben ik verbaasd, wat is dit kasteel nog mooi! Ik begeef me op de ‘niet zo rolstoel vriendelijke’ paden en stop om de paar seconden omdat m’n zus weer foto’s aan het maken is. Op de terugweg rij ik met meer vertrouwen op de weg maar wat is het fijn als ik weer op de afdeling ben en ik de rolstoel even niet meer hoef te besturen. Mijn hand moet ff bij komen.

Het blijkt woensdag dat er een probleem is met de afspraak voor de canule, waardoor mijn vriend en ik toch een kans hebben om de wedstrijd van Ajax bij te wonen. Alleen hebben we hiervoor toestemming van de arts nodig. In de avond besluiten we samen een brief naar de arts te sturen, dit om te laten zien dat we over de reis en eventuele problemen hebben nagedacht. Woensdag mag ik bij de fysio een stuk wandelen, met 2 personen ondersteuning, gaat dit steeds gemakkelijker. Ik loop voor het eerst buiten de therapieruimte zonder enig hulpmiddel!!! Op donderdag krijg ik weer een nieuwe uitdaging van de fysio en rijdt ik mee naar de gymzaal, hier oefen ik voor het eerst op een oefentrap en het gaat supergoed! Bij de ergotherapie, moet ik opnieuw mijn knijpkracht van beide handen testen aangezien dit sinds de eerste keer flink vooruit is gegaan. Na de test blijkt dat alles bijna is verdubbeld, ik wist het. Ook links lijkt mee te gaan werken.

Begin deze week ben ik gevraagd voor een fotoshoot. Het revalidatiecentrum krijgt een nieuw oefensysteem om te helpen met lopen. Dagblad de Limburger wil dit in de krant publiceren en ze vroegen mij om op de foto te gaan terwijl ik met dit apparaat loop. Mijn zus kwam op het slimme idee om dan maar meteen mijn blog te benoemen in de krant.

Na alle therapieën komt de arts donderdag in de late middag langs. Aankomende maandagmorgen moet ik naar Venlo naar de KNO- arts, zij gaan onderzoeken doen, als dit goed gaat mag de canule eruit! Eindelijk na al die maanden. Verder krijg ik ook het goede nieuws dat ik toestemming heb voor Ajax, mits bij canuleverwijdering er geen problemen ontstaan. Volgende week word, hopelijk, mijn geluksweek.

Op donderdagavond komt een vriendin langs. Samen met haar liep ik 3 maanden stage in Wales 2 jaar geleden. Aangezien zij in Brunssum woont, hoeft ze maar een stukje te rijden in vergelijking tot mijn vrienden uit Venlo. Zij maakt vanavond voor het eerst kennis met mijn brabander.

Vrijdag heeft de fysio heeft een nieuwe uitdaging, een trap met 17 treden. Op en af met links (mijn zwakke kant), met een wandelstok. Dit gaat verrassend goed. Maar wat is achteruit eng, ik zie niks en moet vertrouwen op anderen en op mijn lichaam. Bij de ergotherapie mag ik oefenen met mijn fijne motoriek, dat betekend dat ik allerlei spellen mag spelen omdat dit goed is voor de hand. Dit vind ik heeeleeeemaaaal niet erg, ben nogal een grote spellenfan :).

Ondanks dat ik niet kan praten, leren bewoners mij kennen. Ze groeten mij en vertellen me dat ik zo goed vooruit ga. Eindelijk voel ik mij minder eenzaam. Dit doet me goed. Hierdoor kan ik ook meer alleen zijn. Omdat iedereen hier iets heeft meegemaakt, accepteren ze iedereens gebreken. In het weekend eet ik mee met de bewoners aan tafel. Ze praten tegen mij en behandelen me heel fijn. Ik begin mij thuis te voelen.

Vandaag heb ik gehoord dat ik morgen terug mag naar de KNO arts in Venlo, ik krijg wat onderzoeken en als deze in orde zijn word ik bevrijd van de canule! Dit betekent niet dat ik meteen zal kunnen eten en praten, deze spieren moeten aansterken.

Morgen ga ik een geluksweek in!

“I’m not lucky, I’m blessed”

16 gedachten over “8. Goed nieuws

 1. Ha Anne, ik bin Wendy van Rijn, de tante van Samantha, mooder van Joni.
  Wat un krachtige vrouw bis dich!
  Ik wins dich un hiele fijne waek met gooije veuroetzichte🍀

  Haop is un leechske in dien hert ❤️
  Det vandaag Mood guef en morge Krach 💪🏻

  Leefs,
  Wendy.

  Like

 2. Pffff …..wat heftig …kippenvel kreeg ik tijdens dit verhaal.
  En wat doe jij t goed zeg…je hebt nog een hele weg te gaan,maar met jou lieve zus en familie kom je er wel.
  Heel veel respect voor jou al ken ik je niet.
  Wij wensen jou heel veel kracht met de weg die je nog moet begaan.
  En heel veel sterkte ook voor je fam.
  😘😘gr miriam

  Geliked door 1 persoon

 3. Anne, ik hoop echt dat het je lucky week gaat worden. Zal voor je duimen!
  En wat mooi dat je dit blog maakt. Ik blijf je zeker volgen!
  Jij komt er wel, je moeder en vader zeiden al dat je een kanjer en een vechter bent. Go for it, Anne👍🏻💋
  Groeten, Anita Vercoulen

  Like

 4. Hoi Anne.

  Ik heb net met veel bewondering jouw verhaal gelezen. Ik heb heel veel respect voor hoe jij omgaat met alles wat er gebeurd is en met alle tegenslagen.

  Toen wij (docenten) begin februari hoorde over wat er gebeurd was had ik nooit durven voorspellen dat jij nu doet wat je doet, dat je al zoveel vooruit zou gaan.
  Echt heel veel respect voor jouw gevecht en wat je al bereikt hebt! Je mag heel erg trots zijn op dit resultaat.
  Ik snap heel goed dat het soms (misschien vaak) super zwaar is, maar ben blij te lezen dat er verschillende zaken zijn waar je hoop en kracht uit weet te halen.

  Ik wens je heel erg veel sterkte in je verdere herstel en natuurlijk het geluk waar je op hoopt. Ik hoop dat jouw droom om verpleegkundige te worden ooit mag uitkomen.
  Voor nu hoop ik vooral dat de canule eruit mag, dat je weer praatjes krijgt 😉 dat je naar Ajax mag, (voor jou hoop ik zelfs dat ze winnen, ben dus geen Ajacied, maar bij deze is het je gegund)

  Heel veel beterschap, geduld, vriendschap, liefde, kracht en geluk gewenst.

  Hoi je taai!

  Like

 5. Lieve Anne, met kippenvel heb ik je blog gelezen. Want ben jij een ongelooflijke sterke en positieve meid, ik wens jou en je “brabander” je pap “Mark” je mam “Monique en je zus “Loes” alle kracht en sterkte om deze nachtmerrie zo snel mogelijk achter jullie te kunnen laten.
  Ik wens je een heel voorspoedig herstel!
  Veel liefs van Jolanda

  Geliked door 1 persoon

 6. Erg indrukwekkend, wens jou nogmaals veel sterkte en zal altijd blijven hopen 😘

  Blijf sterk en keep fighting !
  We zijn super trots op je, ga zo door

  Like

 7. Lieve Anne ,
  Wat ben jij een sterke meid .
  Heb veel respect voor je .
  Hoe goed je het doet .👍
  Een flinke vechter ben je .
  De kracht in je , haal ik uit je verhalen.
  Mooi om te zien dat je zoveel lieve mensen om je heen hebt .
  Dat verdien je .
  Heel veel sterkte voor jou en je familie .
  .😘
  Groetjes Sandra

  Like

 8. He Anne, van je zus Loes krijg ik af en toe wat toe gestuurd om ons op de hoogte te houden van je situatie. Wat leuk om jou eigen verhaal te lezen. En wat goed om te zien dat je zo enorm vooruit bent gegaan! Kreeg zojuist het bericht van Loes dat je canule eruit is! Jeeejj! Je laat ons elke keer weer verbazen! Kom je nog een keer langs in Nijmegen? Zou leuk zijn je ook nog eens ‘live’ te zien (wel komen als Anne en ik er zijn he);).
  Zet m op he! En groeten aan je ouders.
  Groetjes Femke (verpleegkundige MC radboud)

  Geliked door 1 persoon

 9. Hoi Anne, wat een heftig verhaal hoe je leven in een klap kan omslaan. Heb met heel veel bewondering gelezen hoe je ermee omgaat.
  Ik wens je alle geluk en kracht om dit te overwinnen!!
  Groetjes en nogmaals heel veel geluk!
  Ook bij Ajax 😉
  Frank, Ingeborg, Maud&Kevin en Laura

  Geliked door 1 persoon

 10. Hoi Anne,
  Je kent me niet maar ik volg je verhaal vanaf het moment dat je (jullie) nachtmerrie begint. Eva houdt me goed op de hoogte . Ik ben nl. haar moeder zij houdt me op de hoogte vanaf het begin en daardoor voel ik me erg betrokken. Super fijn dat je nu een blog hebt zodat ik kan lezen hoe het met je gaat . Wat een een zaligheid voor je dat de canule er uit is!! En wat je al allemaal kunt!! Super.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hoi Anne, wat een wedstrijd lever je ! En met zo’n team om je heen ga je hem nog winnen ook. Wat zijn jullie ongelooflijke doorzetters en wat doet het mij deugd om over de enorme vooruitgang te lezen en ik hoop nog veel meer ontwikkelingen te lezen.
  Hou vol, ga door en als je in staat bent kom je nog maar eens bij ons op de “IC” (Nijmegen) je verhaal doen, voor ons een enorme inspiratiebron !

  Geliked door 1 persoon

 12. Hoi Anne, wat lees ik met bewondering al jouw heftige verhalen. Wat heb je gevochten met al die lieve mensen om je heen en kijk waar je nu staat. Heel bijzonder!!
  Ik blijf de verhalen zeker lezen en ben dan ook heel benieuwd hoe het verder gaat. Eigenlijk hoop ik je dan ook nog wel keertje te zien.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: