Accepteren

“Time does not heal everything but acceptance will heal everything.”

“Accepteer pech, leer leven” deze tekst hangt beneden in de behandelruimte.

In de afgelopen weken heb ik veel moeten accepteren. Kleine dingen maar ook grote dingen. Heb maar eens jeuk terwijl je niet kan krabben of iemand moet je bed weer verschonen na een ‘ongelukje’.

Ik heb mezelf moeten overgeven aan andere personen. Als controlfreak heb ik de controle moeten afgeven. Ik heb alles in de handen van anderen moeten leggen. Ik heb geleerd om het te accepteren als iets fout zit,als er iets wordt vergeten, als ik niet lekker lig of honger heb. Ga maar eens in een bed liggen als verpleegkundige en het niet kunnen aangeven als ze iets fout doen.

Ik moet worden verzorgd door meiden die dezelfde leeftijd hebben, dit is confronterend, ik had de verpleegkundige moeten zijn!

Inmiddels heb ik de verlamming geaccepteerd, vooral nu mijn rechterarm weer werkt. De acceptatie van het niet praten zal er nooit komen, als ik weer kan, klets ik iedereen de oren van de kop. Ik voel me eenzaam, opgesloten in mijn eigen lichaam. Ik zal moeten accepteren dat ik pech heb gehad.

“Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk in de rest.” Deze tekst staat in de fitnessruimte. Elke week staat hier een andere quote die mij veel kracht geeft.

“Accept what is, let go of what was and have faith in what will be.”

4 gedachten over “Accepteren

 1. Wat ontzettend mooi geschreven Anne! Het is zo waar wat je zegt: als ongeluk in een klein hoekje zit dan zit geluk in de rest. Probeer positief te blijven. Ik had nooit gedacht dat je zou kunnen wat je nu alweer kunt, maar je hebt het geflikt! En er zal nog meer terugkomen… Dat is geluk!
  Ja, natuurlijk had je deze situatie liever niet gehad. Je had je leven verder willen leven zoals deze liep, maar soms lopen dingen gewoon anders. Daar kun je heel boos om worden, maar je kunt er niets aan doen. Focus je daarom op de toekomst, op oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Tot het je strot uitkomt. Wij denken hier thuis heel veel aan je en je hebt zelf ervaren dat heel veel mensen jou willen steunen. Put daar je kracht uit. We zien ons!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Anne, ik ben de mama van Fleur van Dijk. Zij houdt mij op de hoogte, maar wat fijn dat jij via dit blog je ervaringen wil delen. Ik stuur je heel veel kracht en moed!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Anne, wat ben jij een vechter!! Hoe jij met deze situatie omgaat, echt petje af… Ik zal je herstel blijven volgen via je blog en wens je alle kracht, positiviteit en doorzettingsvermogen toe!

  Groet Cindy (dochter van Goof en Beb)

  Like

 4. Hoi Anne,
  Door dit te lezen kont het natuurlijk nog meer binnen dan dat we al wisten. We zijn allemaal met jou en famikie en Jordy begaan. Waar het gaat komen we op bezoek….
  En oh wat hopen we dat je ons later de oren van de kop af klets…. ik heb er wel een dagje hoofdpijn voor over !!!
  Straks als je ooit zelf kunt eten, dan weet ik wat ik voor jouw warm moet maken…en ze liggen klaar 🌭🌭🌭
  Blijf of probeer positief te blijven al valt het soms/ vaak niet mee….. je bent vanaf het begin al 3000% vooruit gegaan…. keep going strong…
  Diene Maat pet het oetvak van VVV

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: